Jenny
Jenny Ljungdahl

Jenny Ljungdahl


MASSÖR • PERSONLIG TRÄNARE • KOSTRÅDGIVARE


Jag är en diplomerad och certifierad massör, massageterapeut, PT och kostrådgivare. Jag har jobbat professionellt sedan 2007 och har hela tiden vidareutbildat mig för att utveckla min yrkeskunskap. Som kund hos mig vill jag att du ska känna att jag kan behandla det du söker för. Jag anpassar hårdheten i massagen så att du hela tiden kan slappna av. Det ska inte göra mer än ”behagligt ont”. Att hjälpa och inspirera människor till en sundare livstil där träning ses som ett naturligt inslag i vardagen och som en prioritet är vad jag strävar efter. Idrott och hälsa finns som en naturlig del av min vardag, att få arbeta med sitt intresse att inspirera och hjälpa människor till en hälsosammare livstil är en fantastisk förmån.

0739-986368

Utbildningar

Friskvårdsmassör

Bergqvist Massage & Friskvård


Diplomerad Massageterapeut

Göteborgs Massageskola


Grundutbildning Bindvävsmassage

Axelssons Massageskola


Certifierad Personlig Tränare

The Academy School


Licensierad Kostrådgivare

Bergqvist Massage & Friskvård


Licensierad Instruktör Funktionell Träning

AerobicWeekends Sweden


Licensierad Styrketräningsutbildning

World Class

Utmärkelser

 

 

Behandlingar:

Svensk Klassisk Massage

SVENSK KLASSISK MASSAGE


Den svensk klassiska massagen är en teknik som bygger på en kombination av tryck och töjningar som påverkar bindväv, hud och muskelvävnad. Genom direkt som indirekt effekt kan även cirkulationen, hormoner, nervsystem och mental hälsa stärkas. Massagen är världsberömd som genom regelbundna behandlingar håller borta trötthet och smärta i axlar, rygg och nacke samt ökar välbefinnandet markant.

Företagsmassage

FÖRETAGSMASSAGE


Som företagare är massagen avdragsgill. Genom att låta mig massera de anställda kan man förebygga besvär i nacke,rygg och axlar som ofta kommer av monotoma och enformiga arbetsuppgifter. Jag ger även träningsråd till kunden för att stärka ev svagheter som upptäcks. På så sätt kunna bidra till en piggare och friskare personal.

Bindvävsmassage

BINDVÄVSMASSAGE


Bindvävsmassage anses lossa på den bindväv som vuxit fast och ökar blodcirkulationen samt gör huden mer flexibel. Det i sin tur underlättar för kroppen att släppa på spänningar och värk. Behandlingen är bra vid kroniska inflammationer, mensvärk, reumatism, magkatarr och ärrbildningar

Triggerpunkts Behandling

TRIGGERPUNKTSBEHANDLING


En triggerpunkt kan förklaras som en muskelspänning, en sorts kramp. Dessa muskelknutar ger ofta smärta lokalt men kan också stråla ut i olika områden i kroppen. Triggerpunkter är bland de vanligaste orsakerna till smärta i musklerna hos människan, och de uppkommer ofta vid stillasittande arbete och monotona eller statiska rörelser. Genom mitt kunnande kan jag hjälpa dig som kund att släppa på spänningar.

Turkish Body Scrub

TURKISH BODY SCRUB


En djuprengörande salt scrub med equcalypsolja och välgörande mineraler. En kraftfull peeling som rengör på djupet och främjar cirkulationen. Efter behandlingen kommer huden kännas mjuk och len. Rekommenderas ej på solskadad hud. Önskas det en mildare scrub som ger mer lyster så finns möjlighet att välja sakura scrub en med organiskt socker och lyxiga oljor som gör huden mjuk och fin lyster. Behandlingarna går kombinera med massage behandling.

Naturlig Facelift

NATURLIG FACELIFT


Vill du se yngre ut, få bättre hy, förhindra o förminska rynkor och åldersfläckar i ansiktet och samtidigt komma i balans och må allmänt bättre? Naturligt face lift (ansiktsmassage) ger ett naturligt ansiktslyft. Dessutom skänker den avslappning och skapar balans i energisystemet vilket bidrar till att förbättra den allmänna hälsan. Metoden är en unik kombination av japanska och indiska tekniker samt akupressur och ansiktsreflexologi, som anpassats till västerländskt tänkande. Genom att öka blodcirkulationen och transportera bort gifter och slaggprodukter får huden en friskare lyster.

Koppningsmassage

KOPPNINGSMASSAGE


Celluliter bildas av att bindväven blir förtätad. Med åren tappar bindväven sin elasticitet och blir stel runt fettcellerna. Detta minskar cirkulationen i området och orsakar bindvävsförtätning samt vätskeansamlingar kring fettcellerna. En effektiv metod för att reducera och motverka celluliter är att koppa dem, en behandling som pågår under 2-3 månader och där jag använder mig av speciell olja. Under behandlingsmetoden rekommenderar jag bra kost och daglig motion.

Koppningsmassage en effektiv metod mot celluliter då silikonkopparna skapar ett undertryck i huden som främjar blodcirkulationen, vilket bidrar till läkning och bortförsel av de slaggprodukter och gifter som ligger lagrade i bindväven. Behandlingen underlättar att fettceller bryts ner och frigörs vilket leder till ökad fettförbränning, slätare och smidigare hud samt till viss mån även viktminskning. Jag kan också erbjuda cellulitbehandling utan koppor.

Ansiktskoppning

ANSIKTSKOPPNING


En rogivande behandling som ökar blodcirkulationen, syresättning samt bort transport av slaggprodukter. Din hud blir fin och rosig. Minskning av rynkor och påsar genom stimulerande av bildande av nya celler. Positiva effekter på huvudvärk, spänningar i hudmuskulatur och käkledsproblem

tillståndet i huden så att ålderstecken och fina linjer slätas ut. Massagen löser även upp muskelspänningar i ansikte, hals och huvud vilket är bevisat avstressande.

Kostrådgivning

KOSTRÅDGIVNING


Med sunda kostvanor lägger man grunden till att få ork och energi, genom att äta regelbundet hjälper du kroppen att hålla blodsockret på en jämn nivå. Att planera sina måltider,matinköp och bli medveten om vad som är bra livsmedel underlättar för oss. Att äta frukost, lunch och middag samt 2-3 mellanmål brukar funka som ett bra upplägg. Även kunskapen hur mycket kalorier vi behöver äta för att minska eller öka i vikt. Timingen med måltider innan och efter träning. Välja kolhydrater som är så oraffinerade som möjligt. Protein kroppens byggstenar behövs för bygga muskler, samt bygga upp immunförsvaret. Fett är viktigt att vi får i oss det är vår största energi depå, det hjälper till att ta upp fettlösliga vitaminerA,D,E,K, vissa fetter är essentiella som vi måste få i oss genom kosten. Vitaminer o mineraler får vi i oss via kosten om vi äter en bra balanserad och varierad kost med färgrika grönsaker och frukt. Här kan jag hjälpa dig med ett upplägg som passar dig.

Calipermätning

CALIPERMÄTNING